Advanced steel components

Advanced steel components

Vlassenroot is gespecialiseerd in de productie van uitzonderlijk grote ‘advanced steel components’, geproduceerd binnen de kleinst mogelijke toleranties.

Vlassenroot is de wereldwijde nummer 1 in lasersnijden, plooien en lassen in hoog treksterkte staal van armen, draaiplatformen en chassis voor hydraulische telescopische kranen. Daarnaast is Vlassenroot een internationale hoofdrolspeler in de productie van speciale profielen voor bruggen, kipwagens en tankschepen.

XXL

XXL kenmerkt onze toepassingen en ons productieproces wat betreft grootte en complexiteit.
Zo levert Vlassenroot de hydraulische armen voor één van de hoogste telescopische kranen ter wereld (haakhoogte 132 m), die speciaal ontwikkeld werd voor de installatie van windmolens.

Precisie

Vlassenroot bewerkt zeer grote staalcontructies met een uiterste precisie.
We boren gaten met een hartafstand van 5 meter bij een tolerantie van slechts 0,2 mm in zware gelaste profielen. We produceren segmenten voor hydraulische telescopische kranen met een diameter van anderhalve meter bij een omtrektolerantie kleiner dan 4 mm.

Kwaliteit

Bewaking, controle en traceerbaarheid zijn bij Vlassenroot kernwoorden voor het volledige productieproces. We staan voor gegarandeerde kwaliteit en gecontroleerde workflow, met een ISO 9000 kwalificatie.
We werken naar de meest strikte kwaliteitsstandaarden en streven constant naar verbetering en optimalisatie van onze productieprocessen.

Lasersnijden, plooien en lassen in hoog treksterkte staal

Staal met hoge treksterkte

Vlassenroot werkt met hoog treksterkte staal (SSAB en RUUKKI en Thyssen), hoog elastische staalsoorten met een uitzonderlijke hardheid en treksterkte tot 1300 Nm/m².
Wij hebben de bijzondere expertise, knowhow en productiemiddelen in huis om dit materiaal professioneel te verwerken.