BEPOLUX heeft de prijs voor de beste Belgische onderneming in Polen toegekend aan Vlassenroot Polska in Gliwice

BEPOLUX heeft de prijs voor de beste Belgische onderneming in Polen toegekend aan Vlassenroot Polska in Gliwice

Bepolux is een non-profitorganisatie van particuliere ondernemingen, federaties en zakenmensen met bedrijfservaring in Polen. Bepolux richt zich op het bevorderen van Belgische en Luxemburgse investeringen in en exporten naar Polen, maar kan ook de samenwerking van Poolse bedrijven met Belgische en Luxemburgse ondernemingen ondersteunen.

Bepolux - The Belgian - Luxembourg - Polish Chamber of Commerce

Bij zijn besluit hield de jury rekening met Vlassenroot's grote technologische innovatie, import van knowhow in Polen en bijdrage aan de modernisering van het Poolse bedrijfsleven. Verder wees de jury erop dat de onderneming in een eigen technische school heeft geïnvesteerd, die ook voor derden toegankelijk is en met een plaatselijke universiteit wil gaan samenwerken, en dat de onderneming veel directe werkgelegenheid heeft gecreëerd, die van groot belang is voor de economische conversie en sociale vooruitgang in de regio. Ten slotte prees de jury de turn-around prestaties van de onderneming en haar substantiële bijdrage aan de Poolse export en daardoor aan de Poolse economie in het algemeen. Als wereldleider voor wat zijn kernactiviteiten betreft, levert Vlassenroot Polska een opmerkelijke bijdrage aan de internationale zichtbaarheid en reputatie van het Poolse bedrijfsleven.

De jury werd voorgezeten door Baron Bernard Snoy et d'Oppuers, voormalig bestuurder van de EBRD, en bestond verder uit Graaf Georges Jacobs de Hagen, voorzitter van Bepolux en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen, Jaroslaw Bauc (PL), vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van BNP Paribas Polska en voormalig Minister van Financiën van Polen, Paul Peeters, hoofd Commercial Banking van BNP Paribas Fortis, en J.M. De Baerdemaeker, Managing Director van Bepolux, die als secretaris van de jury fungeerde.

Andere genomineerden ontvingen een certificaat voor uitmuntend bedrijfssucces in Polen. Het ging hierbij om Ang-Linga in Olkusz, CFE Polska in Warschau, Fast Terminals in Szczecin en Ghelamco Group in Warschau.

Deze prijs, een initiatief van Bepolux in samenwerking met BNP Paribas Fortis, werd in het leven geroepen om Belgische en Luxemburgse ondernemingen te waarderen voor hun opmerkelijke prestaties in Polen. De Bepolux-prijs 2012 wordt toegekend aan de 'beste Poolse onderneming in België'.